προετοιμασια περινεου για τον τοκετο




Το περίνεο είναι ένα σύνολο μυών μεταξύ των ποδιών,το οποίο δημιουργεί το πυελικό έδαφος,κοινώς στηρίζει τη λεκάνη σου.Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαιτίας της αύξησης πίεσης υπάρχει περίπτωση να εξασθενήσει,γι'αυτό το λόγο καλό είναι να το γυμνάζουμε.

Κάποιες ασκήσεις για το περίνεο είναι οι εξής:
  1. Ο ανελκυστήρας:Φαντάσου ότι οι μύες γύρω από τον κόλπο σου είναι ένας ανελκυστήρας, ο οποίος όταν είσαι χαλαρή βρίσκεται στο ισόγειο.Σφίξε τους μύς και προσπάθησε να τους τραβήξεις προς τα πάνω σαν να ανεβαίνεις ορόφους.Αρχικά στον πρώτο,στον δεύτερο,στον τρίτο.Έπειτα,ξεκίνα να κατεβαίνεις ορόφους...από τον τρίτο,στο δεύτερο,στον πρώτο και τέλος στο ισόγειο,οπού στο ισόγειο οι μύες είναι εντελώς χαλαροί.
  2. Ξάπλωσε σε μια θέση που σε βολεύει είτε ανάσκελα είτε μπρούμυτα είτε στο πλάι.Τοποθέτησε το χέρι σου πάνω στο ηβικό οστό και προσπάθησε να σφίξεις τον κόλπο σου σαν να θέλεις να φτάσει στο χέρι σου.Μείνε σ'αυτήν τη θέση για 2-3 δευτερόλεπτα και έπειτα χαλάρωσε.
  3. Το βαθύ κάθισμα...γυμνάζει και το περίνεο,αλλά και μας προστατεύει από τους τραυματισμούς της μέσης.
Αυτές οι ασκήσεις καλό είναι να γίνονται μέχρι την 32η-36η εβδομάδα...από την 37η εβδομάδα,προτεραιότητά μας είναι η χαλάρωση του περινέου.

Τι κάνουμε όμως για να χαλαρώσουμε το περίνεο και να το κάνουμε ελαστικό;
Η απάντηση είναι: ΜΑΣΑΖ.Πως όμως γίνεται το μασάζ του περινέου;
Ο τρόπος είναι ο εξής:
Βάζουμε στα δάχτυλά μας λίγο λαδάκι(αμυγδαλέλαιο,ελαιόλαδο),τοποθετούμε τους αντίχειρές μας μέσα στον κόλπο και τους δείκτες στο εξωτερικό σημείο του κόλπου,πιέζοντας προς τα κάτω και πλάι και κάνουμε κινήσεις μάλαξης.Συνεχίζουμε μέχρι να αισθανθούμε ένα μικρό κάψιμο.Καλό είναι να το κάνουμε κάθε μέρα για 4-5 λεπτά από την 37η εβδομάδα.
πηγη:http://naturalbirthingcompany.co.uk/
Συμβουλευτείτε τη μαία σας ωστε να σας δείξει τον σωστό τροπο προετοιμασιας του περινεου



Εκτός από το μασάζ περινέου,το οποίο βοηθά στην ελαστικότητα και στην ανθεκτικότητα του περινέου,υπάρχουν και τροφές που βοηθούν στο σκοπό αυτό.Ας δούμε ποιές είναι αυτές:
  • Καλά λιπαρά: Αβοκάντο,καρύδια,σπόροι,μπιζέλια,έλαια και ψάρια όπως ο σολωμός και ο τόνος.
  • Βιταμίνη Ε: (τουλάχιστον 1000 mg την ημέρα) Σιτέλαιο,φύτρο σιταριού,ηλιόσποροι,αμύγδαλο,φυστίκια,καλαμποκέλαιο,σογιέλαιο και αστακός.
  • Βιταμίνη C: (βοηθά πολύ στην υγεία των ιστών,στην ακεραιότητα των κυτταρων,στην ελαστικότητα και ανάπλαση του δέρματος) Φράουλες,πορτοκάλια,γκρειπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή.
  • Βιοφλαβονοειδή:Κεράσια,αχλάδια,σταφύλια,κρεμμύδια,βατόμουρα,λάχανο,όσπρια,δαμάσκηνα και εσπεριδοειδή φρούτα.
Συνδυάστε λοιπόν τη διατροφή με το μασάζ και αποφύγετε τη ρήξη περινέου κατά τη διάρκεια του τοκετού.

απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: